De bodem/water warmtepomp voor grote huizen en gebouwen

De bodem/water warmtepomp voor grote huizen en gebouwen

Het CTC GSi 16- model is ook zeer geschikt voor grote gebouwen.
"In een jaar levert het iets meer dan vijf keer zoveel energie als het verbruikt," aldus Mats Lindgren, Marketing en Sales Director bij CTC.

De populaire warmtepomp van de CTC GSi-CTC voor bodem- water- of geothermische verwarming is geïntroduceerd in een nieuw, groter model van 4-16 kW.

"We hebben de lat hoger gelegd met de CTC GSi 16. De pomp heeft een zeer hoge efficiëntie, waardoor het een zeer interessant product is, met name voor iedereen die wil investeren in milieuvriendelijke energie." 

Meer dan 300 liter warm water

CTC GSi 16 heeft een zeer efficiënte warmwaterbereiding die meer dan 300 liter warm water produceert. De door een omvormer geregelde compressor past zich aan de vermogensbehoefte van het huis aan en de warmtepomp is zeer stil, omdat de compressor en de koelcomponenten zijn ondergebracht in een afzonderlijke geluidsdichte module.
 
De seasonal coefficient of performance (SCOP) voor de GSi-serie is 5,5. SCOP staat voor seasonal coefficient of performance en is een maatstaf voor de prestaties van warmtepompen. In vergelijking met de GSi-serie, die een SCOP van 5,0 had, is de nieuwe waarde van 5,5 een duidelijke verbetering, zoals Mats Lindgren uitlegt:
 
"Dankzij de hoge SCOP-waarde voldoet de warmtepomp eenvoudig aan de vereisten voor de beste energielabeling, d.w.z. de energieklasse A+++ van de EU. De gebruiker kan er ook andere energiebronnen mee gebruiken, zoals zonnethermie of een houtketel."

Bediening via mobiele telefoon

CTC blijft investeren in moderne technologie en net als zijn voorganger CTC GSi 12 kan de CTC GSi 16 vanaf uw mobiele telefoon worden bediend met de gratis myUplink -app.
 
"Onze nieuwe warmtepomp combineert hoge prestaties met moderne functies, iets wat de consument van vandaag verlangt. De gebruiker bespaart zowel energie als geld en heeft dankzij digitale technologie volledige controle over de warmtepomp", zegt Mats Lindgren.

Gepubliceerd: 2018-10-15