EPB verslaggevers

Sinds 1 januari 2006 is de Energieprestatieregelgeving of kortweg "EPB" regelgeving van kracht. Deze staat voor "EnergiePrestatie en Binnenklimaat" en heeft betrekking op de energieprestaties en het binnenklimaat van uw woning: verwarming, ventilatie, zonne-energie, isolatie, …
Het E-peil geeft zicht op het energieverbruik van uw woning. Hoe lager het E-peil, hoe minder energie er nodig is en hoe meer u bespaart. De EPB regelgeving is verplicht voor nieuwbouw- en verbouwprojecten waarvoor een bouwvergunning of melding nodig is.

In gebouwen met werkzaamheden waarvoor een E-peil eis geldt, dient vanaf 1 januari 2014 ook een minimum hoeveelheid energie uit hernieuwbare energiebronnen te worden gebruikt. De EPB eis is afhankelijk van het type gebouw. Voor ééngezinswoningen, kantoren en scholen geldt dat er in het bouwproject gebruik dient gemaakt te worden van een warmtepomp of een houtketel als hoofdverwarming, een zonneboiler voor het sanitair warm water, een PV-installatie, stadsverwarming en -koeling of participatie in een project voor de produktie van hernieuwbare energie.

De EPB eisen worden tot 2021 stapsgewijs aangescherpt. Hierdoor worden de woningen steeds energiezuiniger. Vanaf 2021 zijn projecten, waarvoor een bouwvergunning of melding nodig is, verplicht om aan de "Bijna Energieneutraal" eisen of kortweg "BEN" eisen te voldoen. Dit betekent een E30 peil of lager.

Projecten die voorlopen en een lager E-peil behalen dan dat op dat moment wettelijk verplicht is, komen in aanmerking voor een premie en een korting op de onroerende voorheffing van de woning in kwestie (afhankelijk van het gewest).

Het Vlaamse, Waalse en Brussels Hoofdstedelijk gewest hebben elk hun aangepaste EPB regelgeving met aangepaste eisen per gewest.

Info en voorwaarden EPB-regelgeving Vlaanderen

Info en voorwaarden EPB-regelgeving Brussel

Info en voorwaarden EPB-regelgeving Wallonië

Architecten

Een prachtig ontwerp, tot leven gebracht met de beste technologie

Een mooi en functioneel ontwerp is slechts de eerste stap voor elke goede architect. Als eerste aanspreekpunt voor uw opdrachtgever moet u als architect ook in staat zijn verwarmings- en regeltechniek intelligent toe te passen in de bouw.– en zeker in deze tijden van stijgende energiekosten en toenemende milieu-eisen steeds belangrijker wordt.

Wij ondersteunen u hierbij graag met een uitgebreid informatieaanbod. Aarzel ook niet contact met ons op te nemen mocht u niet meteen vinden wat u nodig heeft.

Studiebureaus

Professioneel ontwerp en planning van de installatie.

CTC verwarmingsoplossingen passen optimaal binnen de eisen van de verschillende mogelijke toepassingen in de bouw. Onze productontwikkeling, materiaalkeuzes, productie en doorgedreven testen garanderen hoge kwaliteit.

Naast de eisen inzake de beste kwaliteit en flexibiliteit is een professioneel ontwerp en planning van de installatie van groot belang.

Wij bij CTC ondersteunen u hierbij graag met een uitgebreid informatieaanbod. Aarzel ook niet contact met ons op te nemen mocht u niet meteen vinden wat u nodig heeft.