Kan uw oude warmtepomp nog een winter overleven?

Kan uw oude warmtepomp nog een winter overleven?

Warmtepompen zijn gebouwd om jaar in jaar uit op veilige en betrouwbare wijze warmte en warm water te leveren. Maar uiteindelijk komt de dag waarop de warmtepomp moet worden vervangen.

De warmtepomp levert de grootste bijdrage in de winter. Maar hoe weet u wanneer het tijd is om hem te vervangen? De levensduur van een warmtepomp is ongeveer 15-20 jaar. Ze kunnen langer meegaan als ze niet maximaal draaien. Maar er zijn ook enkele vragen die u moet stellen om te bepalen of de pomp begint te falen.


Hier zijn acht vragen om te weten te komen of uw warmtepomp op het punt staat het te begeven: 

  1. Hoe oud is de pomp? 
  2. Hoe vaak heeft hij gedraaid?
  3. Is het elektriciteitsverbruik onlangs toegenomen?
  4. Moet het verwarmingselement vaker draaien? 
  5. Begint de warmtepomp alarmen te tonen? 
  6. Zijn er andere recente problemen met het verwarmingssysteem?
  7. Hoe werken de elementen en het warme water in vergelijking met eerder? 
  8. Klinkt de warmtepomp anders dan voorheen?

Als u niet zeker weet of uw oude warmtepomp nog steeds voldoet aan de norm, raden wij u aan een installateur in te huren voor een servicebezoek. Deze kijkt naar de prestaties en functies van uw warmtepomp en controleert of alles op de best mogelijke manier werkt.

.

Op basis van het bezoek kunt u beslissen of het financieel voordelig is om onderhoud en reparatie voort te zetten, of dat het tijd is om uw warmtepomp te vervangen door een nieuwe, efficiëntere.

Vijf voordelen van het overstappen op een nieuwe warmtepomp

Vergeet niet om op de lange termijn te denken wanneer u een beslissing neemt. Gaat u uitbreiden? Zijn er plannen voor een groter gezin? Dit zijn belangrijke vragen om rekening mee te houden.

Hoe werkt de vervanging eigenlijk?

U kunt zowel geld als energie besparen door te investeren in een nieuwe, moderne oplossing. De huidige warmtepompen zijn efficiënter en hebben slimmere functies dan eerdere modellen.

Als u hebt besloten uw bestaande boorgat te gebruiken, is de installatie eenvoudig. Omdat de CTC GSi-serie bijvoorbeeld automatische boorgataanpassing heeft, hoeft u geen nieuwe te boren.

In de praktijk verwijdert u de oude bodem/water warmtepomp en sluit u de nieuwe aan.

Als u een lucht/water-warmtepomp hebt, is deze meestal net zo eenvoudig te vervangen, maar soms kan het nodig zijn om ook de binnenhuismodule te vervangen. Als dit het geval is, zal uw CTC-installatieprogramma dit oplossen.

Voorbeelden van vervangende pompen

De CTC GSi bodem/water warmtepomp en de lucht-/water warmtepompen in de CTC EcoAir 600M-serie zijn bijvoorbeeld enkele van de beste warmtepompen van Zweden, die toerentalgeregeld en zeer efficiënt zijn.

De nieuwe CTC GSi 608 is een geavanceerde en krachtige bodem/water warmtepomp die zich automatisch aanpast aan uw bestaande boorgat. Als u op een nieuwe warmtepomp overstapt, is de CTC GSi 8 perfect voor kleinere woningen.

CTC EcoAir 600M is een serie zeer efficiënte modulerende lucht/water-warmtepompen die zich gedurende het jaar automatisch aanpassen aan de warmtebehoefte van residentiële woningen, kleine commerciële of industriële gebouwen. Hierdoor krijgt u altijd de maximale besparing.

Meer informatie
Hier vindt u meer nuttige informatie over het overschakelen naar een warmtepomp.
Neem voor meer advies en hulp bij het nemen van de juiste beslissing contact op met uw dichtstbijzijnde CTC-partner.‬

Gepubliceerd: 2019-11-08